Header image

Lekplatsen – en tillgänglig mötesplats för alla?

December 2017

Självklart ska alla få vara med och leka. För barn med funktionsvariationer kan det finnas hinder som andra inte tänker på. På HAGS jobbar man för att lekplatsen ska vara en social mötesplats med något för alla.

Naturlek allt mer populärt

December 2017

Naturlekplatser ska inte se polerade och perfekta ut, utan just naturliga. HAGS erbjuder sedan runt tio år tillbaka naturlekutrustning i det extremt tåliga träslaget robinia. Gekås Ullared är ett inspirerande exempel på hur man kan skapa en unik naturlekplats.

Med en naturlekplats eftersträvar man att en känsla av att den har vuxit upp ur marken, även om den självklart uppfyller samma standarder och krav på säkerhet som andra lekplatser.­

Lösning i sikte för leveransproblemen

December 2017

HAGS har under året flyttat tillverkningen till sin nybyggda fabrik i Sosnowiec i södra Polen. Dessvärre har det blivit stora problem med distributionen, trots att tillverkningen fungerar. Därför har HAGS kunder drabbats av allt för långa leveranstider.

Vill du bli HAGS nya säljare?

November 2017

Säljare till HAGS sydöstra distrikt

Succé för HAGS Inspektion

October 2017

Applikationen HAGS Inspektion som effektiviserar arbetet med tillsyn och besiktning av lekplatser, väckte stort intresse när den lanserades på Elmia Park i år. Nu finns en möjlighet att ta del av ett verkligt förmånligt introduktionserbjudande. 

En lång rad representanter för kommuner och bolag besökte HAGS monter på Elmia Park i september i år och tog del av demonstrationerna av appen HAGS Inspektion.
– Responsen var fantastiskt positiv. Det är tydligt att den fyller ett verkligt behov, konstaterar Tove Due på HAGS. 

HAGS på Nordic Architecture Fair

October 2017

Hållbara samhällen i fokus på Nordic Architecture Fair. Den 7-8 november anordnas Nordic Architecture Fair i Göteborg. Detta är en ny mötesplats med inriktning på arkitektur och stadsplanering i en bred bemärkelse. Hållbarhet går som en röd tråd genom programmet. HAGS medverkar givetvis och träffas i monter F02:22.

Nordic Architecture Fair vänder sig till arkitekter, fastighetsägare, stadsplanerare, byggherrar, politiker, miljöstrateger, leverantörer och andra som intresserar sig för hur framtidens samhällen ska se ut.

PlayCubes - gör leken till en konst

October 2017

Redan de gamla grekerna fascinerades av kuboktaedern*. Nu presenterar HAGS PlayCubes, som bygger på denna geometriska figur. På Nordic Architecture Fair den 7-8 november, kan du bekanta dig med dessa innovativa figurer med antika anor i HAGS monter.

Upphovsmannen till PlayCubes, arkitekten Richard Dattner, skapade 1966 en banbrytande lekplats i New Yorks Central Park.

HAGS Inspektion gör arbetet enkelt

September 2017

Inget får ramla mellan stolarna när det gäller säkerheten på lekplatser. HAGS Inspektion är framtagen för att effektivisera och säkerställa arbetet med tillsyn och besiktningar. Lanseringen sker i samband med Elmia Park i slutet av september. 

HAGS har utvecklat verktyget för att underlätta kundernas arbete med kontroller av lekplatser. Målet är att höja säkerheten för alla som besöker en lekplats. 

Här kan alla leka tillsammans

September 2017

Unity Dome är en spännande nyhet som Hags presenterar på Elmia Park. Tanken med denna klätterställning är att erbjuda mängder av fantasieggande lekmöjligheter, oberoende av hur stor eller liten man är eller vilka fysiska förutsättningar man har.

HAGS kraftsamlar till Elmia Park

September 2017

Nu drar det ihop sig
till Elmia Park, en de av viktigaste mässorna för HAGS. Företaget är
representerat med en rejäl styrka och hoppas få möta alla nuvarande och
blivande kunder på mässgolvet. HAGS presenterar några riktigt spännande nyheter
och bjuder på seminarier varje dag i montern.

– Detta är en väldigt viktig mässa. Här samlas hela
branschen och vi har laddat upp med riktigt fina nyheter, säger Gunilla Bodemo
Lindahl, marknadskoordinator på HAGS.